Boraras brigittae – micro-rasbora

Deze minivis is de kleinst bekende karperachtige vis. Ondanks zijn geringe lengte is het door zijn prachtige kleuren een mooi visje om te zien.

Wetenschappelijke naam: Boraras brigittae
Nederlandse naam: Micro-rasbora
Herkomst: Borneo
Familie: Cyprinidae
Lengte: maximaal 3 centimeter, maar meestal 2cm.
 

Alles over aquariumvissen vind je op Aquariumfans.nl

 

Het uiterlijk van de Boraras brigittae

De visjes zijn prachtig rood van kleur. Over het lichaam loopt een zwarte dwarsband, en de staart is doorzichtig met rode punten.

De inrichting van het aquarium

Deze visjes stellen maar weinig eisen aan de inrichting van het aquarium. Het hoeft uiteraard geen grote bak te zijn, een Aqua40 is een prima onderkomen voor deze visjes. Richt de bak in met een donkere bodem en wat planten. Het aanbrengen van wat drijfplanten is ook aan te raden om de kleur van de vissen mooier uit te laten komen.

Het water

Deze visjes houden van wat zuurder water met een Ph van 6,5 – 7. Het water moet zacht zijn, een Gh tussen 3-6 is prima. Boraras brigittae is warmtebehoeftig, een geschikte temperatuur ligt 25 en 28 graden.

Gedrag

Zeer vreedzaam visje dat in een school gehouden moet worden. Neem een zo groot mogelijke school, dat is niet alleen beter voor de vissen, het ziet er ook zeer spectaculair uit! De vissen zien er ook mooier gekleurd uit als je ze in een flinke school houdt.

Geschikte medebewoners

Het is het beste om deze minivisjes in een speciaalaquarium te houden. Vissen die groter zijn dan zij zullen ze zien als voedsel. Wil je ze perse bij andere vissen houden, kies dan voor kleine visjes van 4 tot maximaal 5 centimeter, of kies voor kleinblijvende garnalen.

Voeding

Doordat dit visje zo klein is, kan hij geen groot voedsel aan. Heel fijn droogvoer of klein levend voer, zoals watervlooien en artemia, zijn geschikt voedsel.

Voortplanting

Zet de vissen over in een kweekbak. De eieren worden over meerdere dagen afgezet, meestal tot een stuk of vijftig. Breng de jongen groot met infuusvoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.