White Pearl garnalen – Neocaridina cf. Zhangjiajiensis sp. White Pearl

Wetenschappelijke naam: Neocaridina cf. Zhangjiajiensis sp. White Pearl
Nederlandse naam: White Pearl garnaal, Snowball garnaal, White Spotted Pearl Shrimp
Herkomst: China
Lengte: ca. 3 centimeter
Leeftijd: 1,5 jaar
 

Alles over garnalen vind je op Aquariumfans.nl

 

Het uiterlijk en geslachtsonderscheid

De mannetjes blijven kleinder dan de vrouwtjes.

De inrichting van het aquarium

Een garnalenaquarium hoeft niet groot te zijn. Zo’n twintig liter is al voldoende, een Aqua40 bijvoorbeeld voldoet prima. White Pearl Garnalen houden van zacht licht, zorg er dus voor dat er drijfplanten aanwezig zijn in het aquarium. Richt het aquarium in met wat mos en wat planten. Een donkere bodem is aan te raden om de kleur van de garnalen mooier uit te laten komen. Gebruik een kleine filter in verband met ‘opzuiggevaar’ van kleine garnaaltjes.

Gedrag en combineren

White Pearl garnalen zijn echte groepsdieren. Het is aan te raden om met een groep van minimaal tien garnalen te beginnen. Aangezien garnalen zich snel voortplanten zul je al snel een flinke groep hebben. Garnalen zijn vrij schuw, pas als je ze in een grote groep houdt zul je ze veel zien. Het is aan te raden om de White Pearls in een speciaalaquarium te houden, het is eventueel mogelijk ze samen te houden met kleine vissen.

Voeding en verzorging

Garnalen eten letterlijk alles, droogvoer, diepvriesvoer, groenten, vis, algen etc. Als je witte schildjes ziet liggen laat deze dan liggen . Garnalen vervellen regelmatig om te kunnen groeien, je zult merken dat vooral na het water verversen er heel wat vellen in de bak liggen. In het afgeworpen schild zitten belangrijke voedingsstoffen voor de garnalen. Ze eten deze schilden daarom vanzelf weer op.

De kweek

De kweek is zeer eenvoudig, je hoeft er niets voor te doen. Zet mannetjes en vrouwtjes bij elkaar en de kweek zal een feit zijn. Tip: garnalen planten zich sneller voort in warm water dan in water met kamertemperatuur. Wanneer het vrouwtje zwanger is, kun je de eitjes zien zitten. De eitjes zijn helwit van kleur en komen na ongeveer drie weken uit. De jongen zorgen voor zichzelf, bijvoeren is ook niet nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.